Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Aertsen, Rik

Aertsen, Rik
Politieke partij
CDA
Emailadres
r.aertsen@bunnik.nl
Betaalde nevenfuncties
Bedrijfsjurist ING Bank
Onbetaalde nevenfuncties (deels ambtshalve)
Lid Juridische werkgroep Nederlandse Vereniging van Banken | Onderzoeker Onderzoekscentrum Onderneming & Recht Radboud Universiteit Nijmegen | Redactielid Bedrijfsjuridische Berichten Wolters Kluwer Nederland | Bestuurslid Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen | Bestuurslid (curator) Stichting Bachiene Instituut voor Vastgoedrecht

Ik ben Rik Aertsen en woon sinds 2004 in Odijk. Met mijn vrouw en twee dochters heb ik hier vanaf het begin met veel plezier gewoond. Daarom zijn wij in 2012 binnen het dorp verhuisd naar de nieuwe wijk Rijneiland. In mijn vrije tijd doe ik aan tennis (bij SV Odijk Tennis), hardlopen (meestal langs de Kromme Rijn) en golf (in Bunnik).


In het dagelijks leven ben ik bedrijfsjurist bij ING Bank. Ik richt mij daarbij vooral op vastgoedfinanciering en verduurzaming. Ook ben ik actief binnen de branchevereniging en als juridisch onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De afgelopen periode heb ik mij vanuit de branchevereniging onder andere ingezet om projecten met zonnepanelen op daken beter financierbaar te maken, zodat het voor meer bedrijven haalbaar is om duurzame energie op te wekken.
Sinds 2016 ben ik bestuurslid van de CDA-afdeling Bunnik en heb ik twee keer aan het verkiezingsprogramma meegeschreven. Nu wil ik graag de overstap naar de actieve politiek maken en stel ik mij kandidaat voor de gemeenteraad. Ik wil mij graag inzetten voor alle inwoners van onze dorpen. Er is grote woningnood. Daarom steun ik de plannen om de komende jaren een groot aantal huizen bij te bouwen. De grote uitdaging is wat mij betreft om met de aanstaande nieuwbouw toch het kleinschalige, dorpse en groene karakter van onze dorpen zoveel mogelijk te behouden. Met de kennis en ervaring die ik vanuit mijn werk meebreng, denk ik hieraan te kunnen bijdragen.


Ik wil dit doen vanuit de uitgangspunten van het CDA, zoals verantwoordelijkheid nemen voor je omgeving en solidair zijn met elkaar. Ook het uitgangspunt om niet alles vanuit de gemeente te regelen, maar vooral ruimte te geven aan initiatief vanuit de maatschappij, spreekt mij aan. De overheid stelt wel grenzen en beschermt zwakkeren. Vanuit deze uitgangspunten wil ik mij de komende jaren graag inzetten voor alle inwoners om onze dorpen nog mooier en beter te maken!

Stemgedrag

105 Stemmen, 88% voor
Onderwerp Datum Stem Uitslag