Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Younes, Ammar

Younes, Ammar
Politieke partij
D66
Emailadres
a.younes@bunnik.nl
Betaalde nevenfuncties
Fraudespecialist Douane Nederland

Sinds mei 2015 woon ik in Bunnik. In Syriƫ heb ik economie gestudeerd op universitair niveau en gewerkt. Maar toen de revolutie in Syriƫ uitbrak en ik verplicht werd om militaire dienst te doen, was ik niet in staat om onschuldige mensen te doden om de positie van de Syrische president te beschermen. Daarom ben ik gevlucht naar Nederland.
Inmiddels studeer ik deeltijd Bachelor Integrale Veiligheidskunde aan de Hogeschool Utrecht als derdejaars student, naast mijn voltijdse baan bij de Douane Nederland. Daarnaast volg ik nog een opleiding tot digitale rechercheur.
Waarom D66? De wereld blijft constant in beweging en als politicus moeten we altijd meegaan om te voldoen aan de behoeften van de burgers. Dat is de hoofdreden waarom ik me voel dat ik bij een progressieve politieke partij hoor. 20 april was een bijzondere dag, niet alleen omdat ik benoemd werd tot fractie-assistent, maar ook omdat het de laatste dag van Ramadan was. Ik moest om 20.00 uur aanwezig zijn bij de gemeenteraad van Bunnik terwijl ik nog aan het vasten was. Rond 21.15 uur moest ik de vergadering verlaten voor iftar.
Niets is mooier dan precies te kunnen zijn wie je bent, in alle vrijheid. En dat is de reden waarom ik voor D66 heb gekozen, omdat ik mezelf kan zijn. Als veiligheidskundige wil ik graag meewerken aan het bevorderen van veiligheid in onze gemeenschap en aandacht besteden aan bewustwording van digitale bedreigingen. En natuurlijk zal ik altijd pleiten voor gelijke kansen en gelijke behandeling, ongeacht onze kleur, achtergrond en religie.